HEP-SEN Elazığ İl Temsilcisi Polat: Sağlık Hizmetlerinin Ana Kitlesini Hemşireler Oluşturmakta

HEP-SEN'in düzenlediği Uluslararası Hemşirelik Zirvesi, 30 Nisan'da İstanbul Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

HEP-SEN Elazığ İl Temsilcisi Polat: Sağlık Hizmetlerinin Ana Kitlesini Hemşireler Oluşturmakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HEP-SEN'in düzenlediği Uluslararası Hemşirelik Zirvesi, 30 Nisan’da İstanbul Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Zirve; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa, Portekiz, Yunanistan, Güney Kore, İtalya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) sağlık sendikası liderlerine ev sahipliği yaptı. Gün boyu devam eden zirvede Emeğin Ekonomik Geleceğinde Sivil Toplumun ve Çalışanın Rolü, Örgütlü Güç: Ülkelerinde Neler Başardılar, Nasıl Başardılar? konulu başlıklardan oluşan panellerle hemşirelerin yaşadığı zorluklar ve bu konuda neler yapılması gerektiği konuşuldu.

Zirvenin ana konukları ise ünlü program sunucusu Fatih Altaylı, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Prof. Dr. Celal Şengör idi. Onlarda hemşirelik ve göç başlıklı konuyu tartıştılar.

İlimizden Hep-Sen İl temsilcisi Uzman Hemşire Eren POLAT zirveye katılım sağladı. Eren Polat zirveyle ilgili şunları ifade etti.

" HEP-SEN olarak Türkiye' de sağlık ve sosyal hizmet sendikaları içerisinde farklı bir konuma sahibiz. Genç, dinamik, inovatif, bilimsel ve inanmış bir kitlemiz var. Ve kitlenin ne istediğini gayet iyi biliyoruz. Çünkü diğerlerinin aksine bizler sahada aktif olarak hemşirelik mesleğini de yürütüyoruz. Ülkemizde sağlık hizmetlerinin ana kitlesini hemşireler oluşturmakta. Bugün burada sağlıklı- hastalıklı her bireyin hayatına sağlık alanının her basamağında dokunan sağlık ekip üyesi olarak uluslararası paydaşlarımız ile çok verimli bilgi alışverişleri yaşadık. Umuyoruz ki bunu da sahaya çok iyi bir şekilde anlatacağız. "