FIFA Transfer Yasağı Alan Spor Kulüplerini Açıkladı Listede Elazığspor da Var

FIFA, son açıkladığı listede süper lig ekiplerinden Samsunspor kulübünün de 2 dönem transfer yasağı cezasına çarptırıldığını açıkladı.

FIFA Transfer Yasağı Alan Spor Kulüplerini Açıkladı Listede Elazığspor da Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Süper Lig ekiplerinden Samsunspor'un 2 dönem aldığı transfer yasağı, FIFA'nın ‘ yasak kayıtları' listesine eklendi. Kararın geçerlilik süresi ise 24 Haziran'dan itibaren 2 transfer dönemini kapsıyor. 24 Haziran tarihi ile yayımlanan raporda Samsunspor'un 2 dönem transfer yasağının aynı tarih itibari ile yürürlüğe geçtiği bildirildi.

Kamuoyuna açıklanan raporda Samsunspor'un yanı sıra Süper Lig kulüplerinden Kayserispor'un, TFF 2. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor ile Giresunspor'un da 2 dönem transfer yasağının başlangıç tarihi olarak 24 Haziran olduğu ifade edildi. FIFA'nın daha önceden de açıkladığı listede transfer yasağı bulunan kulüpler MKE Ankaragücü, Şanlıurfaspor, Ümraniyespor, Menemen FK, Konyaspor, Elazığspor, Adanaspor, Hatayspor, Antalyaspor, Erzurumspor, Sakaryaspor, Fatih Karagümrük, Eyüpspor ve Adana Demirspor gibi kulüpler yer almıştı.

Aksi bir karar çıkmadığı durumda bu takımlar 2024-2025 sezonunda yaz ve kış transfer döneminde yeni oyuncu alamayıp, kadrodaki oyuncuları ile sezon boyu mücadele etmek zorunda kalacak. FIFA, Türkiye’den 18 kulübün transfer yasağının olduğunu duyurdu