Fide-Fidan, Gübre-Tohum

Son yıllarda çiftçilerimize ve üreticilerimize yönelik yerel yönetimlerin önemli destekleri olduğunu görüyoruz.

Fide-Fidan, Gübre-Tohum
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi ve birçok belediye üreticilerimize ciddi oranda sebze fidesi ile ağaç fidanı dağıtmakla kalmıyor, gübre, tohum ve mazot desteği veriyor. 

Tarım ve Orman Bakanlığının da bu tür destekleri var ama bu yardımlar belediyelerin desteğinin yanında komik kalıyor. Görevi halkın, altyapı, yollar, bulvarlar, parklar, ulaşım, kültür-sanat gibi tüm mahalli ve müşterek iktidarlarını karşılamak olan Belediyelerin bu hizmetleri yanında üreticilerimizin taleplerine de yetişmesi önemli bir gelişme. Ancak bu konularda asli görevi tarımsal üretim olan Tarım ve Orman Bakanlığı ne yazık ki hala havanda su döğen bir kurum konumunda.

Zaman zaman göstermelik ve az sayıda olmasına rağmen abartılı sayılarla fidan dağıtılması ya da dikilmesi törenlerini yapıp bunu şova çevirseler de Bakanlık bu konuda beklenenin çok altında düşük bir performans ortaya koyuyor.

Gördüğümüz ve yaşadığımız o ki belediyelerin tarımsal üretime katkı ve destekleri Tarım ve Orman Bakanlığı desteklerinden daha fazla. Ak Parti 31 Mart yerel seçimleri yenilgisinin sebeplerini bir miktar da bakanlıkların hantallığı ve halktan kopukluğunda arasa iyi olur.