Elazığ GSİM'den TFF'ye resmi başvuru!

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 23 Mayıs tarihinde oynanacak olan Beşiktaş-Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Finalinin Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanması için resmi başvuruda bulundu.

Elazığ GSİM'den TFF'ye resmi başvuru!

Beşiktaş-Trabzonspor karşılaşmasının final müsabakasının nerede oynanacağı ve saati henüz belli olmazken Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ziraat Türkiye Finalinin Elazığ’da oynanması halinde şehrimizin; kültür, sanat, spor ve coğrafi olmak üzere birçok yönden tanıtımına büyük katkı sunacağı düşüncesi ile TFF’ye başvurdu.
Şehrimizin en büyük yatırımlarından biri olan ve 2023 yılında hizmet vermeye başlayan Elazığ Atatürk Stadyumu, Türkiye’nin futbol oynamaya müsait en kaliteli zeminine sahip.
18.423 seyirci kapasitesi ile Türkiye-Litvanya Bayanlar Futbol Milli maçına ev sahipliği yapan Elazığ Atatürk Stadyumu, maç sonrası kamuoyundan birçok tebrik, beğeni ve övgü mesajları almayı başardı. 
Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, maçın Elazığ’da oynatılması amacıyla TFF’ye resmi başvuruda bulunduklarını belirterek, “Şehrimize ve diğer çevre illerimize canlılık getirmek amacıyla, 23 Mayıs 2024 tarihinde Beşiktaş İle Trabzonspor arasında oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası Final maçının doğunun incisi Elazığ Atatürk Şehir Stadyumunda oynatılması için harekete geçtik. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak TFF’ye resmi dilekçe yazarak, maçın Elazığ’da oynanmasını talep ettik. Depremlerden etkilenen şehrimizde maçın oynatılması hem futbol severlere Psiko-Sosyal destek sağlayacaktır hem de şehrimizin tanıtımına önemli katkı sunacaktır” dedi.