Elazığ'da Sokağın Sesi!

Elazığ'ın işlek Caddelerinden biri olan Gazi Caddesinde karşılaşacağınız sokak sanatçısı Mahmut Erğan, sanatını icra etmeye devam ediyor.

Elazığ'da Sokağın Sesi!

Fırat Üniversitesi Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi olan Mahmut Erğan, “Elazığ’ da böyle bir kültür yok, sanat olmadığı için bunu insanlarımıza aşılamak için sokağa indik. Kimsenin kesinlikle maddiyat yönünden herhangi bir düşüncesi olmasın, öğrenciyiz bir şekilde harçlıklarımızı çıkartıyoruz ama bizden daha çok ihtiyacı olan insanlara kazancımızı veriyoruz. Biz, sadece gençlerin kötü işlerle uğraşıp kötü yollara düşmemesi için enstrüman, müzik, sanat gibi işlerle ilgilenmeleri için güzel bir ilham kaynağı olmaya çalışıyoruz. Umarım olabiliyoruzdur.

“BİRKAÇ TANE ESER YAZDIM”

Erğan, “Müzik hayatıma 2,5 sene önce pandemi zamanında başladım. Oturduğum kırsal alanda yapabileceğim herhangi bir aktivite yoktu, şehir merkezinde yaşamıyordum. Aile bireylerimden birkaçı enstrümanlarla ilgileniyorlardı bende neden ilgilenmeyeyim dedim kendime bir bağlama aldım. Bağlamayı çalınca sesimi ön planda tutamıyordum biraz daha zaman geçtikten sonra tasavvuf aletlerine geçiş yaptım; Tef, ney gibi üflemeli enstrümanlarla ilerledim. Daha sonrasında gitara geçtim biraz daha alt yapı kaynağı olacağını düşünerek hem de sesimi ön planda tutabileceğim bir enstrüman olduğu için, gitarı bırakmadım gitarla devam ettim. Daha sonra kendi eserlerimi yazmak istedim birkaç tane eser yazdım bu eserlerden bir tanesini Hirai Zerdüş’e verdim. Henüz bir şeyler başaramadık ama umarım gençlere güzel örnek olabiliriz” ifadelerine yer verdi.