Elazığ'da Hayvan Severlerden Tepki!

Elazığ'da toplanan bir grup hayvan sever TBMM sunulan yasa teklifine tepki gösterdi.

Elazığ'da Hayvan Severlerden Tepki!

TBMM'ye sunulan 17. maddeden oluşan yasa teklifi ile belediyelere; kuduz, bulaşıcı hastalık veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olan hayvanlara ötanazi yapılması hakkı verirken 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanarak çıkarılmak istenen yasaya tepki gösterdi.

Elazığ'da Hayvan Severlerden Tepki!

Hayvanseverler adına bir açıklama yapan Tuba Hazar "Dünyaya örnek olarak 2004 yılında ana hükmü belediyelerin bakımevi kurup kısırlaştırma yapması olarak çıkartılan Hayvanlar Koruma Kanunu’na rağmen, hala daha 1389 belediyenin 1200 e yakınında bakımevi de yok kısırlaştırma da yok. Kısırlaştırılma yapmayan belediyelerin görev ihmali ile hayvanlar aç sefil yaşam savaşı verirken, çoğalan hayvanlardan dolayı vatandaş da mustarip ve şikayetçi olduğunda, belediyeler bu hayvanları toplarken birazını öldürüp, kalanları da birbirlerine, başka ilçelere, beldelere çöplüklere, ormanlara ve otobanlara atıyor" dedi.

Elazığ'da Hayvan Severlerden Tepki!

BU YASA GERİ ÇEKİLMELİDİR

Hazar "TBMM’de, sorunu ve çözümü gerçek anlamda görebilen aklıselim siyasiler olduğuna, TBMM'den tuzaklar içeren bir katliam kanunu çıkmasına geçit vermeyeceklerine inanıyor ve sayın milletvekillerine ve sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz.

STK'lar ve kamuoyundan gizli hazırlanan,  katliam  ve üreme döngüsünü devam ettirecek bu kanun teklifi geri çekilmelidir" diye konuştu.