Elazığ'da Depremin İzleri Bir Türlü Silinmiyor: Vatandaş İsyan Ediyor!

Elazığ'ın merkez mahallelerinden olan Çarşı Mahallesi'nde bir bina, iddiaya göre ağır hasarlı olmasına rağmen sonradan az hasarlı olarak gösterildi ve 8 aileden oluşan yaklaşık 40 kişilik vatandaş mağdur edildi.

Elazığ'da Depremin İzleri Bir Türlü Silinmiyor: Vatandaş İsyan Ediyor!

Çarşı Mahallesi Kutlu Sokak Nilay Apartmanı, bina sakinlerinin İddiasına göre apartman ağır hasarlı, neredeyse bütün kolonlar kırılmış durumda ancak resmi evraklarda az hasarlı olarak görünüyor. Bina sakinleri mağdur durumda. Binanın giriş katında bulunan esnaf dışında kimse girip çıkmıyor. Kahramanmaraş depremlerinin olduğu gün bina sakinleri binayı boşalttı ancak resmi kayıtlarda az hasarlı olarak göründüğü için herhangi bir haktan faydalanamıyorlar.

Elazığ'da Depremin İzleri Bir Türlü Silinmiyor: Vatandaş İsyan Ediyor!

“22 BİNA ÇÜRÜKSE NASIL BİR BİNA SAĞLAM OLABİLİR AYNI MÜTEAHHİT YAPTI HEPSİNİ!”

Bina sakinlerinden İsmet Yılmaz: “2020 Elazığ depreminde burada 22 bina vardı, 4’ü yıkıldı geriye 18 bina kaldı. Kahramanmaraş depremlerinde geriye kalan 17 bina da yıkılınca bizim binamız yalnız kaldı ve bu binaların tamamını aynı müteahhit yaptırdı. Bir müteahhidin yaptırdığı 22 binanın 21’i yıkıldı, bizim bina az hasarlı olarak görünüyor. Bizden 10 sene sonra yapılan binalar yıkıldı."

Elazığ'da Depremin İzleri Bir Türlü Silinmiyor: Vatandaş İsyan Ediyor!

Yılmaz: "Binada 8 daire var. 8 aile, aşağı yukarı 40 kişi mağdur edildi. Bu insanlar hep kiralarda ve başkalarının evlerinde oldukça mağdur durumda. Kira ödeyemeyecek durumda olan komşularımız var. Bina aslında ağır hasarlı ancak az hasarlı olarak göründüğü için herhangi bir yasal hakkımız da yok bu durumda. Burada bize haksızlık yapıldı. 22 bina çürükse nasıl bir bina sağlam olabilir aynı müteahhit yaptı hepsini!

İnşallah yetkililer sesimizi duyar, bize yardımcı olurlar. Bir buçuk senedir mağduruz, akrabaların evlerinde kalıyoruz. Daha ne kadar başkalarının evine sığınabiliriz?” dedi.

Elazığ'da Depremin İzleri Bir Türlü Silinmiyor: Vatandaş İsyan Ediyor!

BİNANIN BAŞINA GELMEYEN KALMADI

Bina sakinlerinden Zülfü Saydam ise: “Burası Çarşı Mahallesi Kutlu Sokak Nilay Apartmanı. Bu sokakta bütün binalar yıkıldı, ağır hasar aldı. Sadece bu apartman kaldı. Burası da zaten kullanılmayacak durumda. Binada kolonlarda ve kirişlerde çatlaklar var. Oturulmayacak durumda. Bina sakinleri de komple boşalttı. Şu anda 8 aile kirada, dışarıda ve mağdur durumda. 2 defa itiraz etmemize rağmen yeniden az hasar verildi ancak binanın içine bile bakmadılar, kontrol etmediler. Sadece dükkan ve bodruma baktılar. En büyük hasar da 1’inci katta var. Bodrum ve dükkanda hasar yoksa deprem olduğunda 1’inci yıkıldığında üsttekiler de yıkılmayacak mı? Yetkililerden bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Sesimize kulak vermelerini istiyoruz. 1989 yapımı bina ağır hasarlı, sokağın tamamı yıkıldı bu bina ayakta kaldı. Yan binaların yıkımı esnasında duvarlar yine zarar gördü. Binanın başına gelmeyen kalmadı. Hırsızlar girdi, polis çağırdık ama bina çok kötü göründüğü için emniyet mensupları hırsız yukarıdayken giremediler “can güvenliğimiz yoktur yukarı çıkmayız” dediler. Mağduruz, bize yardımcı olmalarını istiyoruz.” Dedi.