Elazığ'da 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek günü düzenlendi

Elazığ'da 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Günü yüzlerce vatandaşın katılımıyla kutlandı.

Elazığ'da 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek günü düzenlendi

Bu yıl merhum gazeteci yazar Mehmet Topal anısına düzenlenen 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek günü Aksaray (Yığınki) Mahallesi’nde eğitimci Ali Canpolat’ın bahçesinde yapılan etkinliğe Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Ak Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, MHP Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Elazığ eski emniyet müdürlerinden Feyzullah Arslan, oda başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve yüzlerce vatandaş katıldı.  Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan merhum gazeteci yazar Mehmet Topal’ın oğlu Kayahan Topal “Merhum babam ömrünün 70 yılını Elazığ’da geçirdi ve başka bir şehirde yaşamayı düşünmedi.  Ömrü boyunca güzel işlere imza atılınnca hemşerileri de bu yıl 9.su düzenlenen etkinliğe adının veriliyor. Bu şehirde güzel işlere imza atınca onun bir hayali olan basın müzesini Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları basın müzesini kazandırıyor ve geçtiğimiz yıl  müzenin ismini Mehmet Topal basın müzesi adını veriyor. Demek ki babamız güzel şeyler yapmış güzel işlere imza atmış bugünde onun anısına bu etkinlik düzenleniyor” dedi.

Elazığ'da 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek günü düzenlendi 
Elazığ’ın kadim bir şehir olduğunu  ve bu kadim şehrin kadim mahalleleri olduğunu belirten  Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları  “Yığınki, Kesrik, Sürsürü ve Seko mahallerimiz kadim mahallelerimiz arasında yer alıyor. Bu mahallelerde mahalle kültürü, komşuluk ilişkileri yaşatılıyor. Dostluklar icra ediliyor. Bu festivallerin yapılmasında da bu mahalle kültürlerinin çok büyük katkısı var. Ben mahalle kültürü ve komşuluk ilişkilerinin bozulmaması konusunda her birimize ayrı ayrı görevler düşüyor. Bu görevleri her birimizin fazlasıyla ifa etmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” diye konuştu. 

İSRAİL GAZZE’DE NASIL BİR İNSANLIK DRAMI VARSA BURADA DA TOPLUM SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN BİR DRAM VAR 

MHP Elazığ Milletvekili  Semih Işıkver, şuan çimento fabrikasının bacasının dibinde olduklarını vurgulayarak “Bu fabrika çok uzun senelerdir insan sağlığını tehlikeye atıyor. Bir yandan da bulundukları mahalleye hiçbir faydası ya da çok az faydası olduğunu maalesef üzülerek müşaade ediyoruz. Bu itibarla fabrika yetkilileri aramızdalar. Bizim sesimiz belki İtalyan sahiplerine yetişmiyor ama; onlar ileteceklerdir. Bu fabrika kalkana kadar bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz. Yatırımcıların önünün açılması lazım ama;  İsrail Gazze’de nasıl bir insanlık dramı varsa burada da toplum sağlığını tehdit eden bir dram var. Fabrika kimindir bilmem ama; biz burada hacı Mehmet’lerin, hacı Hüseyin’lerin  analarımızın, bacılarımızın hakkını korumak zorundayız. Bu fabrika buradan nasıl gider bilmiyorum. Bütün siyasilerimizden hepinizin huzurunda destek bekliyorum. Bu fabrikanın kalkmasının bir maliyeti varsa da onu üstlenmek zorundayız. Fabrika yetkilileri diyor ki paramızı verin gidelim. Bütün siyasiler burada hak sahipleri de burada  parasının verip göndereceğiz. Ya önlem alacaksınız ya da fabrikayı şehrin dışına taşıyacaksınız.  Buradan açıkça ifade etmek istiyorum. Hemşerilerimizin zehirlenmesine müsaade etmeyeceğiz” diye kaydetti. 

Elazığ'da 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek günü düzenlendi
Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ise “ Mahallelerimizde yapılan bu toplantılar birlik ve beraberlik açısından son derece önemlidir. Özellikle son yıllarda yaşadığımız sıkıntılı süreçte bu organizasyonların son derece kıymetli olduğunu düşünüyorum. Biz birlik ve beraberliğimiz bozmadığımız sürece her şeyin üstesinden çok rahatlıkla gelebiliriz” diye ifade etti. 
Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu “Mahallelerimizde birlik ve beraberliğin devam etmesi çok önemli Harput’tan sonraki en eski yerleşim merkezlerinden biri bu mahallemiz olmuş. Bu anlamda birlik, beraberlik ve dayanışmanın devam ediyor olması son derece güzel. Bu güzel etkinlikte emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum” diye aktardı. 
Konuşmaların ardından etkinlikte emeği geçenlere plaket takdim edildikten sonra Emrah Güllü ve Ali Aktaş konserlerinden sonra 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek Günü sona erdi.

Elazığ'da 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek günü düzenlendi

Elazığ'da 9. Yığınkililer İsot ve Peynirli Ekmek günü düzenlendi