Elazığ'a Yakın Bölgede Yeni Bir Fay Bulundu: Duyan Bir Bu Eksikti Diyor

Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkiinde AFAD, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yapılan Türkiye'nin diri fayları araştırmasında bölgedeki diri fayın varlığını ortaya çıkardı. Çalışmaların bir sonraki aşamasında fayın üreteceği deprem büyüklüğü tespit edilecek.

Elazığ'a Yakın Bölgede Yeni Bir Fay Bulundu: Duyan Bir Bu Eksikti Diyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Sarıoğlan ilçesi Tatılı mevkiinde AFAD, MTA ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde gerçekleştirilen Türkiye'nin diri faylarının paleosismolojisi çalışmasına destek verdi. Bölgede yer radarı ve drone ile kapsamlı jeofizik çalışması yapan ekip, kazı çalışmaları neticesinde bölgede fayın varlığını ortaya koydu.
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda şehri depreme daha dayanıklı hale getirmek için Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
Deprem Master Planı Çalışmaları’na devam eden Büyükşehir Belediyesi, tam 200 milyon metrekare alanda mikro bölgeleme çalışmalarını sürdürürken, tüm kuruluşlarla iş birliği halinde kentte devam eden projelere destek veriyor.
Bu çerçevede, Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı, Sarıoğlan Tatılı Hendeği’nde İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde TÜBİTAK Projesi’ne lojistik destek sağladı.