Elazığ'a 5 Bin TL Müjdesi! Başvurular Başlayacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ederken, bir yardım paketi daha duyurdu. Buna göre, şartları sağlayanlara 5 bin TL'ye kadar yardım yapılacak. İşte detaylar…

Elazığ'a 5 Bin TL Müjdesi! Başvurular Başlayacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başta yaşlılar, engelliler ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar olmak üzere toplumun her kesiminden sosyal ve ekonomik bakımdan zor durumda olanlara sosyal yardım ödemesi adı altında para yardımı yaparak bu kişileri toplumsal hayata kazandırmayı amaçlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine yeni yardımlar yapmaya devam ediyor.

Fiziksel olarak çalışacak durumda olmayan dezavantajlı bireylerin yanı sıra, doğal afet ve yangın gibi acil durumlara maruz kalmış vatandaşlara da yardım eden bakanlık, “Afet-Acil Durum Yardımları” adı altında yangın, sel, heyelan ve kaya düşmesi gibi olaylara maruz kalan vatandaşlara da yardım elini uzatıyor.

Elazığ'a 5 Bin TL Müjdesi! Başvurular Başlayacak!

Bu kapsamda, afet ve acil durum hallerinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) vatandaşların gıda, giyim vb. temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yardımlar yapılıyor. Bu yardımlardan afet ve/veya acil durumdan etkilenen haneler yararlanabiliyor. Ayrıca, olayın meydana geldiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde muhtaçlık koşulu da aranmıyor.

KİMLER NE KADAR ALACAK?

Bakanlığın Afet ve Acil Durum Yardımları adı altında ihtiyaç sahibi hanelere yaptığı yardımlar şu şekilde:

Acil ve temel ihtiyaç yardımları: 3 bin 500 liraya kadar
yangın, sel ve deprem felaketinde;5 bin liraya kadar
kar, heyelan, kaya düşmesi felaketinde; 3 bin liraya kadar
geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan muhtaç hanelere; 3 bin liraya kadar
afetzedelerin tahliyelerinin sağlanması amacıyla; 3 bin liraya kadar para yardımı yapılıyor.

Elazığ'a 5 Bin TL Müjdesi! Başvurular Başlayacak!

Başvurular, ilgili kişilerin ikamet ettiği bölgedeki SYDV’ye yapılırken, buradaki mütevelli heyetinin başvuruları onaylaması halinde para yardımı hak sahiplerine ödenecek.