Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Hayali

Partisinin düzenlediği kampta kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 'Benim hiçbir hatam yok. Benim toplumsal karşılığım partinin çok önünde. 2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağım, tereddütü olan aramızdan ayrılsın' ifadelerini kullanmış.

Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Hayali
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu ne özgüvendir Aman Allah’ım. Biz buna benzer bir özgüven patlamasını daha siyasete atıldığı günlerde. “Bir selam göndersem Anadolu ayağa kalkar” cümlesiyle de duymuştuk Davutoğlu’nun ağzından. 

Ancak bırakın selam göndermeyi, kendisinin bizzat gittiği il mitinglerinde bile ancak 20-30 kişiyi toplayabilmişti Davutoğlu.

Elazığ’da yaklaşık beş yıldan beri il teşkilatı olmayan, varsa bile il başkanının kim olduğu bilinmeyen bir siyasi parti genel başkanının, kendisini eleştirenlere tahammül göstermeyip halkta önemli bir karşılığı olduğu vehmine kapılıp  2028’de Cumhurbaşkanı adayı olacağı iddiasıyla aykırı  sesleri partisinden kovması da gösteriyor ki siyaset Davutoğlu’nun işi değil.

Merhum Erbakan, Davutoğlu’nu üniversiteden alıp dış müşaviri yapmasaydı, Erdoğan da elinden tutup siyasete sokarak hak etmediği halde başbakan yapmasaydı şu an emekli bir öğretim görevlisi olarak tüm tezlerinin tefessüh ettiği “Stratejik Derinlik” kitabının yazarı olarak hatırlanacaktı.

Demek ki birilerine şöhret yaramıyor ve olmadık hayaller kurmasına sebep oluyor. Ve bununla da “şöhret afettir” sözü bir kez daha teyit ediliyor.