Cimnastikçiler TRT GAP Radyo'ya konuk oldu

TRT GAP Radyo'nun hafta içi her gün yayınladığı ''GÜNDEME DAİR'' programının bu haftaki konuğu Türkiye Cimnastik Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Polat ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik takımının Erkek Antrenörü Fuat Fırat Ünlü oldu.

Cimnastikçiler TRT GAP Radyo'ya konuk oldu

TRT GAP Radyo’nun Aslı Hocaoğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘’GÜNDEME DAİR’’ programının konusu ‘’ANALİG’DE MÜCADELE EDEN ELAZIĞ GENÇLİK VE SPOR CİMNASTİK TAKIMI’’ oldu. Yayına Türkiye Cimnastik Federasyonu Elazığ İl Temsilcisi Ahmet Polat ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erkek takımı Antrenörü Fuat Fırat Ünlü katıldı. Programda Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Cimnastik takımının çalışmaları oldu. Polat, yayında alt yapıdan yetişen Cimnastikçilerin başarısı ve önümüzdeki yıllar için belirlenen hedefler dile getirildi. 


FİNALLERDE KALICI OLACAĞIZ
Polat, katıldığı radyo programında şu sözlere yer verdi; ‘’Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Erkek ve Kız takımlarımız takım halinde geçtiğimiz yıl Elazığ tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Finallerine katılma başarısını elde ettik. Mersin’deki Türkiye Finallerindeki mücadelemizle Takım halinde Türkiye 9. Olduk. Bu yılda Malatya ilinde temeli atılan ve inşaatı devam eden Cimnastik Salonunda 22 Haziran tarihinde ANALİG Grup ve Yarı Final müsabakalarını Malatya yapacağız. Bizimde böylesi bir tesis için talepte bulunmuştuk ama Malatya bizden önce girişimde bulundu ve tesisi aldı. Yakın bir il olması hasebiyle bizler artık bundan sonraki yıllarda sadece ANALİG’de değilde başka branşlar için sporcu yetiştireceğiz. Bizim hedefimiz ANALİG’de finallere katılan iller arasında kalıcı olmak’’ olduğunu vurguladı.


VELİLERİMİZİN İLGİSİ ÇOK FAZLA
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erkek takımı Antrenörü Fuat Fırat Ünlü ise 7 antrenör eşliğinde Çok Amaçlı Spor Salonunda performans grubu ile hobi grubunda yaz okulları kapsamında haftanın 7 günü çalışmalarına devam ettirdiklerini vurguladı.
Ünlü, ANALİG müsabakalarında bu yıl yine finalleri katılmak olduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi; ‘’Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öncülüğünde 4-12 yaş grubundan çocuklarımıza cimnastik sporunu öncelikle sevdirmek bununla beraber yetenekli sporcuları da bu arada belirleyip performans dediğimiz resmi yarışmalara hazırlayıp il olarak katılım sağlıyoruz. Geçtiğimiz yıl ANALİG yarışmalarında Elazığ Cimnastiğinde bir ilki başardık ve Türkiye finallerine katıldık. Bakanlığımız elde edilen bu tür başarılarla evlatlarımız sporcu eğitim merkezlerinde hem okul eğitimleri hem de cimnastik branşında da milli takım antrenörleri eşliğinde çalışmalarını yapmaktalar. Ayrıca bu merkezlerde belli bir ücrette vermekteler. Bizler 2020 yılından itibaren her yıl katılım sağladığımız ANALİG’de gruplar ve yarı finallerde iyi dereceler aldık. Aldığımız başarılarla ailelerimiz çocuklarını tesislerimize yoğun bir ilgisi söz konusu. Bu yıl yine finallere katılmak için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz’’ dedi.