Başkan Koca: 'Şimdi Hizmet Zamanı'

3 Mayıs'ta yapılan Kent Konseyi seçimlerinde Nafiz Koca kazanmış ancak başkan adaylarından Av. Murat Erdoğan seçimin usulsüz yapıldığı gerekçesiyle seçimlerin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Daha sonra ise mahkeme sonucu beklenmeden seçimin yenilenmesi kararı alınmıştı. Alınan karar doğrultusunda yapılan seçimlerde Nafiz Koca yeniden Kent Konseyi Başkanı olarak seçildi.

Başkan Koca: 'Şimdi Hizmet Zamanı'

Alınan olağanüstü genel kurul kararıyla 31 Temmuz 2024 tarihinde seçime giden Elazığ Kent Konseyi Başkanlığı seçimlerinde 5 aday yarıştı. Mehmet Nafiz Koca, Hasan Bilge, Evren Kılıç, Yusuf Özdağ ve Ferhat Evsen’in  başkanlığa aday olduğu seçimde 3 Mayıs 2024 tarihinde STK temsilcilerinin oyları ile seçilen Nafiz Koca, seçimin 3. Turunda yeniden oyların salt çoğunluğunun  3/2’sini alarak Başkanlığa seçildi.

SEÇİM 3. TURDA SONUÇLANDI

Elazığ Kent Konseyi Başkanlığı seçimleri 31 Temmuz 2024 tarihinde Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen seçimle yenilendi. Seçimin 3. Turunda başkanlığa 79 oyla yeniden Mehmet Nafiz Koca seçildi. 2. Aday Ferhat Evsen ise 73 oy aldı.

EVSEN: “ŞEHRİN SESİ OLMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Seçim öncesi yaptığı konuşmayla birlik beraberlik çağrısı yapan ve Elazığ’ın sorunlarını  ön planda tutan Ferhat Evsen: “Birbirinden kıymetli 5 arkadaşımızın yarıştığı seçimde sizlerin teveccühüyle hepinizin günlük yaşadığı, bireysel sorunlarda sizlerin sesi olmak için bizlerin yaşadığı sorunlarda şehrin sesi olmak için inşallah sizler için faydalı işlere imza atmaya geldik. Başkanımıza bundan önceki 2 aylık süreçte yaptıkları için teşekkür ederim. Bizimle beraber seçilecek birbirinden değerli yürütme kurulu üyelerimizle birlikte aynı şekilde bağımsız olarak girdiğimiz bu seçimde, onlarla birlikte şehrimize katkı sunmaya ve siz kıymetli STK’ların sesi olmaya adayız. İlimizin sorunları belli. Üst kuruluşlara sesinizi en güçlü şekilde duyurmak, şehrimiz için gerekli bütün hizmetleri getireceğiz. Seçimden sonra aday olan kıymetli arkadaşlarımızla istişare halinde olarak, arkadaşların fikirlerini ve projelerini devam ettirmek istiyorum. Sizlerin de teveccühüyle bu görevi layıkıyla yapacağıma inanıyorum. Güzel bir seçim olacağını temenni ediyorum. Sizler gerçekten mutlu olmayı hak eden insanlarsınız, yüreğinizin sesi olmaya geldik” şeklinde konuştu.

EVSEN: “BU ŞEHİR İÇİN BİR ŞEYLER YAPALIM”

Seçimde büyük bir başarı gösteren ve az bir farkla başkanlığı kaybeden Ferhat Evsen, seçimden sonra yaptığı konuşmasında: “Seçime girerken kendi kendime bir karar aldım. İlk defa da hiçbir dostuma danışmadan aldım. Seçimin kaybedeni kazananı yok. İnşallah şehrimiz kazanır. Hocamızı da tebrik ederiz. Bir insanı yıkmak için, savaşmak için seçime girmedik. Sonuçta bir seçimdi.  Şehrimiz için hayırlı olsun. Halkın içindeydik. Sizlerin içindeydik. Sizler o sevginizi gösterdiniz. Burada sizlere ne kadar teşekkür etsek az. Şehir için mücadelemiz kent konseyi başkanı olmasak da sivil toplum kuruluşları olarak her daim sizlerin yanında bir kardeşinizim. Kent konseyi çalışmalarında da bundan sonra ihtiyaç duyulursa her zaman yanında oluruz. Başarılar dilerim. Bu şehrin insanları mutsuz. Seçilmişler arasında bu küskünlükler bitsin.  Bu şehir için bir şeyler yapalım. El birliğiyle  bu şehri güzelleştirmek için elimizden geleni yapalım.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Koca: 'Şimdi Hizmet Zamanı'

EVREN KILIÇ: “GÜÇLÜ BİR VİZYON ORTAYA KOYMAK GEREKLİ”

Başkan Adayı Evren Kılıç ise: “Elazığ, köklü tarihi, zengin kültürel mirası, güçlü bir toplumsal yapısıyla her birimizin yüreğinde özel bir yere sahiptir. Bu şehrin geleceği için sorumluluk üstlenmiş bir aday olarak hepimizin ortak hedeflerine ulaşmak için güçlü bir vizyon ortaya koyma gerekliliğini hissediyorum. Elazığ’ın karşı karşıya kalmış olduğu zorluklar hepimizi ilgilendiren konulardır. Bugün burada bu şehrin potansiyelini ortaya çıkarmak için toplandık. Kentimin daha iyi bir geleceğe sahip olması için bir araya gelerek güç birliği yapmanın zamanıdır diyorum. Kentin ihtiyaçlarına duyarlı, toplumun sesini dinleyen, ortak akıl ile şekillendirilmiş olacaktır. Bu şehirde herkesin yaşam kalitesini artırmak, Elazığ’ın potansiyelini göstermek adına çeşitli projeler gerçekleştireceğiz. Her bireyin fikirlerinin değerli olduğunu biliyor ve bu doğrultuda hareket ediyoruz. Elazığ’ın geleceği için olan bu yolculuk ancak hepimizin ortak katkılarıyla başarılı olacaktır. Sizlerin destekleri önerileri, katılımları sürecin en önemli parçasıdır. Bu noktada sizlerle birlikte çalışarak şehrimizi iyi bir noktaya getirmek adına gerekli bütün en adımları hep birlikte atacağız.  Elazığ’ın geleceği için hep birlikte daha güçlü adımlar atma zamanıdır. Hepinizi bu yolda benimle birlikte yürümeye davet ediyorum.” dedi.

YUSUF ÖZDAĞ: “TEPKİ İÇİN ADAY OLDUM”

Başkan Adayı Yusuf Özdağ ise ilginç bir konuşma yaparak Kent Konseyi Başkanlığı’na mahallesinin sorunlarını anlatabilmek için aday olduğunu açıkladı.

Özdağ, “Yapacağım konuşma üzerinden biraz tepki çekebilirim, benim buradaki baştan alaylı açıklamam herhangi bir oy kazanmak veya yarışı kazanmak amaçlı değildir. Siz değerli insanları, yöneticilerine mahallelerle ilgili birkaç konuyu dile getirmek amacıyla burada bulunuyorum. Ben Ataşehir mahalle muhtarı olarak mahalle sakinlerimizin internet çağında yaşadığı sıkıntıları dile getirmek üzere bir konuşma yaptım bu konuşmanın üzerinden hiçbir şekilde gelişme yaşanmadı. Buna binaen mahallelerimizin ulaşımla ilgili yaşadığı sıkıntılar var. Bu sıkıntılardan çoğunuzun haberi yoktur, ben bunları dile getirmek için buraya çıktım. Bu konuya tepki  için aday oldum.” şeklinde konuştu.

HASAN BİLGE: “GÖNÜL İSTER Kİ SEÇİMLER 5 YILDA 1 YAPILSIN”

Başkan Adayı Hasan Bilge ise şu açıklamayı yaptı: “30 yıl İstanbul’dan sonra memleket sevdası bizi buraya taşıdı.  Son 5 yıldır Elazığ’dayız. Ailemle kavgalıyım buraya neden geldik diye. Böyle bir sevda var burada devam ediyor. 30 yıllık İstanbul birikimini burada kullanalım diye. İstanbul bize master yaptırdı.  Marmara Elazığ Derneği’ni Mahmut Kahraman ile beraber kurduk. Orada güzel bir ekip kurduk.  7 inşaat mühendisi 7 mimar Elazığ’a hizmet için bekliyor. Bizde onları temsil için buradayız. Seçimlerin sık sık yapılması bu şehre zarar veriyor diye düşünüyorum. Gönül ister ki bu seçimler 5 yılda bir yapılsın.  Bu çerçevede bu şehir daha fazla hizmet alsın. Bizde bu hizmet için yola çıktık. Hayırlı olur İnşallah. Herkese teşekkür ediyor bütün adaylara başarılar diliyorum.”

NAFİZ KOCA: “ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

Koca, 2 aylık başkanlık görevi süresi içerisinde yürütme kurulu ile birlikte Elazığ için ellerinden gelenin fazlasını yaptıklarını ve seçilmesi halinde Elazığ’a ciddi katma değer sağlayacak vizyon projelerinden söz ederek, birlik beraberlik çağrısı yaptı.

“ADAY ÇOKLUĞU BİZİ MUTLU ETMİŞTİR”

5 isimle seçime gitmelerinden memnuniyetini dile getiren Kent Konseyi Başkanı Nafiz Koca; “Aday çeşitliliğinin fazla olmasından mutluyuz. Bu bir demokratik seçimdir. Herkesin aday olmaya hakkı vardır. Aday çokluğu demek Elazığ’ın çıkar ve menfaatleri doğrultusunda bizde varız demektir. Elazığ için bizim de sesimiz çıkıyor demektir. 3 Mayıs’ta olduğu gibi değerli STK Temsilcilerimiz, Kamu Kurum Kuruluşlarımızın çok kıymetli bürokratları yine aynı teveccühle bizleri Başkan seçerlerse yine aynı dirayet ve azimle Elazığ için omuz omuza çalışacağımızdan şüpheleri olmasın. Aday olan diğer arkadaşlarımızı da gönülden tebrik ediyorum. Elazığ için hayırlısı olsun” dedi.

Başkan Koca: 'Şimdi Hizmet Zamanı'

BAŞKAN KOCA: “İFTİRA ATANLARLA HESAPLAŞMA ZAMANI”

Başkanlığı kazanmasının ardından bir teşekkür konuşması yapan Koca: “Son 1 ay içerisinde Elazığ kamuoyunda yaşamadığımız sıkıntı, yaşamadığımız dert, atılmadık iftiralar kalmadı.  O kadar iğrenç iftiralara maruz kaldık ki bütün bu iftiralara ve ithamlara  rağmen kent konseyi seçimlerinin huzurlu ve refahlı bir ortam da geçmesi adına sadece yasal yollarımızı kullanmaya yönünde refleks gösterdik. Ben 30 yıllık gazeteciyim. Bu yapılanlara ne kendi köşemden cevap verdim ne de sosyal medyamdan tenezzül edip cevap verdim. Her zaman dedim, bizleri tanıyan 30 yıldır bizlerle birlikte yoldaş olan bütün insanlar bu tür şeylere itibar etmeyecektir. İtibar edilmediği için çok mutluyum. Bundan sonraki süreçlerde iftira kampanyalarını düzenleyenlerle elbette ki kendi mecralarımızda hesaplaşacağız. Yasal yollarla, ferdi çabalarımızla bunlardan hesap soracağız. Kimseye pabuç bırakmayacağız. Bu tür seçimlerde yarışlarda, bir kazanan  bir de kaybeden taraf olur. Ama ben neticeye bakınca burada kaybedenin olmadığını her iki tarafında kazandığını ama en çokta Elazığ’ın kazandığını düşünüyorum bu sonuçların şehrimize hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Koca: 'Şimdi Hizmet Zamanı'

TÜM ADAYLAR BİRLİKTE POZ VERDİ

Seçim, diğer adayların tanıtım konuşmalarının ve tüm Başkan adaylarının el ele tutuşarak demokratik seçim mesajı vermelerinin ardından oy verme işlemiyle devam etti.

3 tur süren Başkanlık seçimlerinde Birinci turda toplam 170 oy kullanıldı. Oy dağılımı ise;

Nafiz Koca: 81

Ferhat Evsen: 60

Evren Kılıç: 19

Hasan Bilge: 7

Yusuf Özdağ: 0 oy alırken, 3 oy geçersiz sayıldı.

BAŞKAN 2. TURDA DA BELİRLENEMEDİ

Salt çoğunluğun sağlanamadığı seçimin 2’nci turunda Yusuf Özdağ  kendi isteğiyle Başkanlıktan geri çekilirken toplam 168 oy kullanıldı. Oy dağılımı ise;

Nafiz Koca: 84

Ferhat Evsen: 71

Evren Kılıç: 9

Hasan Bilge: 2 oy alırken, 2 oy geçersiz sayıldı.

Başkan Koca: 'Şimdi Hizmet Zamanı'

YENİDEN NAFİZ KOCA DÖNEMİ

Yine salt çoğunluğunun sağlanamadığı seçimde 3. Tura gidilerek, yeniden oy kullanma işlemi gerçekleştirildi. 154 kişinin oyunu kullandığı turda ise oy dağılımı şu şekilde;

NAFİZ KOCA: 79

FERHAT EVSEN: 73

YÜRÜTME KURULU DA BELLİ OLDU

Seçimin ardından 12 kişilik Yürütme Kurulu ise şu isimlerden oluştu.

1-           KAZIM ATICI: 96 OY

2-           AYTAÇ ŞAHİNOĞLU: 89 OY

3-           MURAT BANKUR: 85 OY

4-           MİTHAT ULAŞ: 82 OY

5-           VEYSEL AYIKPEHLİVAN: 76 OY

6-           HASAN BAKIRCI: 71

7-           FIRAT CANBAY: 68 OY

8-           FİLİZ ÖZEL: 59 OY

9-           SUAT KENÇ: 58 OY

10-         ERDEM KELEŞ: 55 OY

11-         AHMET SİS: 54 OY

12-         MUSTAFA DOĞAN: 52 OY