Başkan Koca: Mahkemenin ve Belediyenin Alacağı Karara Saygı Duyacağız!

Elazığ Kent Konseyi Başkanı M. Nafiz Koca, 3 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul'a yönelik şaibe iddialarına cevaben yaptığı açıklamada usulüne uygun yapılan seçimlerde aday olan Avukat Murat Erdoğan'ın neden böyle bir girişimde bulunduğunu anlamadığını belirterek, Kamuoyundaki yanlış algıların ve yanlış anlaşmaların önüne geçmek için seçimi yenileyeceklerini söyledi…

Başkan Koca: Mahkemenin ve Belediyenin Alacağı Karara Saygı Duyacağız!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Kent Konseyi Başkanı M. Nafiz Koca, 3 Mayıs 2024 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul'a yönelik şaibe iddialarına düzenlediği basın toplantısıyla cevap verdi.

Kent Konseyi seçimlerinin şaibeli ve usullerine aykırı yapıldığına dair yaklaşık 3 günden beridir sosyal medya üzerinden bazı algı operasyonlarının yapıldığını belirten Kent Konseyi Başkanı M.Nafiz Koca, Kamuoyundaki yanlış algıların ve yanlış anlaşmaların önüne geçmek için Yürütme Kuruluna gerekli izahatı yaptıklarını ve seçimi yenilemek istediklerini söyledi.

Mahkemenin ve Elazığ Belediyesi'nin alacağı karara saygı duyacaklarını dile getiren Başkan Koca; “Bundan sonra top Elazığ Belediyesi'nde. Elazığ Belediyesi isterse bizim yürütme kurulunun aldığı karar gereği bir tarih belirleyerek seçim çağrısına çıkabilir. İsterse mahkemeye verecekleri belgelerin sonucunu bekleyerek mahkeme kararı doğrultusunda seçimlerin yeniden yapılmasına ya da devam edilmesine karar verir.”diye konuştu.

SEÇİMLERİNİN ŞAİBELİ VE USULLERİNE AYKIRI YAPILDIĞINA DAİR İDDİALAR…

Kent Konseyi Başkanı M. Nafiz Koca; Kent Konseyi seçimleri ile alakalı şaibeli ve usullerine aykırı iddiaları nedeni ile basın açıklaması yaptığını söyleyerek, “Bugün bu açıklamayı yapma nedenimiz yaklaşık 3 günden beridir sosyal medya üzerinden bazı algı operasyonlarının yapıldığı için 3 Mayıs 2024 tarihinde yapılmış olan Kent Konseyi seçimlerinin şaibeli ve usullerine aykırı yapıldığına dair iddialara cevap verme amaçlıdır.” Dedi.

İDDİALARA CEVAP VERME KONUSU HASIL OLDU

Kent Konseyi Başkanı M. Nafiz Koca; “Gönül isterdi ki bugün kameraların karşısında konuşurken, Kent Konseyi ile alakalı olarak bir aylık süreç içerisinde yapmış olduğumuz veya başlatmış olduğumuz çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirseydik. Ama olmadı. Yapmış olduğumuz önemli ve devam etmekte olan birkaç çalışmamız var. Bunları ileriki süreçte Elazığ kamuoyuyla sizin aracılığınızla paylaşacağız. Ama bugün geldiğimiz noktada iddialara cevap verme konusu hasıl oldu. ”şeklinde konuştu

TEK ADAY KENT KONSEYLERİNİN DOKUSUNA YAKIŞMAZDI

Kent Konseyinin seçimlerinin yapılacağı sabah aday olmaya karar verdiğini söyleyen Koca aday olma nedenleri de açıklayarak, “Kamuoyunun malumu olmak üzere 3 Mayıs 2024 tarihinde Kent Konseyi seçimi Elazığ Belediyesi'nin taraflara çağrısı üzerine Genel Kurul halinde yapıldı. Genel kurula geldiğimizde oy kullanmak için tek aday olduğunu gördük. Tek aday olmanın da demokrasi açısından Elazığ'ın gelişmişliğine kalkınmışlığına hele hele kent konseylerinin dokusuna yakışmadığı için aday olmaya sabah karar verdik ve genel kurul salonunda adaylığımızı açıkladık.” ifadelerini kullandı. 

İKİ ADAY OLARAK GİRDİK

Başkan Koca; Kent Konseyi seçimlerine aday olan Avukat Murat Erdoğan’ın seçimlerden sonra seçimin usullere uygun olarak yapılmadığı iddiasıyla 2. İdare Mahkemesine başvuruda bulunduğunu kaydederek, “Usulüne uygun seçimler yapıldı. Divanın n gördüğü doğrultuda seçim yapıldı. İki aday olarak girdik. Allah nasip etti seçimi genel kurul üyelerinin teveccühüyle biz aldık. Ancak seçimden sonra bir öğrendik ki bizimle birlikte yarışan adayımız Avukat Murat Erdoğan seçimin usullere uygun olarak yapılmadığı iddiasıyla Elazığ 2. İdare Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuş. İdare Mahkemesi de Avukat Murat Erdoğan'ın ileri sürdüğü iddialara ilişkin Elazığ Belediyesi'ne seçimle alakalı bilgi ve belgeleri talep etmiş. Bu mahkemeye müracaat belgesinin de yine birileri tarafından sosyal medya fenomenlerine ya da sosyal medya kullanıcılarına sızdırmasıyla da sanki seçimde hakikaten bir şaibe varmış da, mahkeme el koymuş gibi bir algı oluşturuldu.” dedi.

SEÇİMLERİN DÜZENLEYİCİSİ FARKLI BİR MERCİYDİ

Seçimlerin farklı merciler tarafından düzenlendiğini belirten Koca, “Biz de dün yaptığımız açıklamada seçimlerin yapılmasına şahsım olarak ve yönetim kurulu üyelerimiz olarak müdahale etme şansımızın olmadığını çünkü seçimlerin kurucusu ya da seçimlerin düzenleyicisi farklı bir merciydi. Bu seçimler düzenlenirken de tek aday olarak çıkan arkadaşımız da yaklaşık iki hafta öncesinden hem Whatsapp grubu kurarak STK yöneticileriyle iletişime geçmiş. Hem de mevcut Kent Konseyinin merkez ofisine gelerek gerekli çalışmalarını yapmış.” dedi.

ANLAMIŞ DEĞİLİZ

Seçimlerin usulüne uygun yapıldığı seçimlerde aday olan Avukat Murat Erdoğan’ın neden böyle bir girişimde bulunduğunu anlamadığını dile getiren Başkan Koca, “Seçim usulüne uygun yapıldığı halde seçimden sonra kalkıp öyle bir refleks göstermesini açıkçası anlamış değiliz. Çünkü böyle bir durum söz konusuysa bu arkadaşımız zaten hukukçu, avukat. Bunun yolu bu değildi. Genel Kurulda müdahale edebilirdi. Nasıl olurdu? Mahkemeye verdiği iddialar doğrultusunda zaten kendisi genel kurul salonunda aday idi. Bu bağlamda divana itiraz edebilirdi. Genel kurulda adaylık konuşması yaptı konuşmasında eksikliklerin olduğunu seçimin ileri bir tarihe ertelenmesi gerektiğini ifade edebilirdi. En azından seçimi kaybetmeyi beklemeyebilirdi.” şeklinde konuştu.

 İYİ NİYETLE BAĞDAŞIR BİR YANININ OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Seçim sonuçlarından bir hafta sonra mahkemeye başvurarak itiraz etmenin iyi niyetli bir yaklaşım olmadığını söyleyen Başkan Koca, “Ancak seçim sonuçları beklenip seçimi kaybettikten bir hafta sonra müracaat etmesinin ben iyi niyetle bağdaşır bir yanının olmadığını düşünüyorum.”dedi

ELAZIĞ BELEDİYESİ'NE KARARI YARIN İTİBARİYLE TEBLİĞ EDECEĞİZ

Kamuoyundaki yanlış algıların ve yanlış anlaşmaların önüne geçmek için Yürütme Kuruluna gerekli izahatı yaptıklarını ve seçimi yenilemek istediklerini söyleyen Başkan Koca, “Bunun önüne geçme amacıyla dün yönetim kurulu ve yürütme kurulu üyelerimizle görüştük. Gerekirse bu seçimi yenileyelim dedik Olağanüstü seçime giderek. Bugün toplandık. Yürütme Kurulu'na da gerekli izahatı yaptık. Yürütme Kurulu'ndaki üyelerimizin katılımı ve oylarıyla da seçimin yenilenmesi gerektiğini vurguladık. Bu bağlamda da karar defterimize kararımızı aldık. Elazığ Belediyesi'ne kararı yarın itibariyle tebliğ edeceğiz. Elazığ Belediyesi de uygun görürse seçimi ileri bir tarihte yenileyebilir ve seçimin yenilenmesi için de yeniden taraflara çağrıda bulunabilecektir.” dedi. 

SEÇİMİ YENİLEYELİM

Seçimlerin yeniden yapılması halinde isteyen herkesin aday olabileceğini ve usule uygun yapılacağına vurgu yapan, Başkan Koca “ Yürütme kurulu olarak bizimle alakası olmayan bir gelişme ama buna rağmen kamuoyundaki yanlış algıların ve yanlış anlaşılmaların önüne geçmek için seçimi yenileyelim. İsteyen herkes gelsin tekrar aday olsun ve aday olduğunda da bizim kontrolümüz altında asla ve asla prosedürlerin dışına çıkmadan usulünün dışına çıkmadan bir seçim yapılacağını bu arkadaşımızın da gayet güzel bir şekilde gelip aday olabileceğini söyledik.” şeklinde konuştu.

TOP ELAZIĞ BELEDİYESİ'NDE

“Bundan sonra top Elazığ Belediyesi'nde.”diyen Başkan Koca, “Elazığ Belediyesi isterse bizim yürütme kurulunun aldığı karar gereği bir tarih belirleyerek seçim çağrısına çıkabilir. İsterse mahkemeye verecekleri belgelerin sonucunu bekleyerek mahkeme kararı doğrultusunda seçimlerin yeniden yapılmasına ya da devam edilmesine karar verir. Nihai neticede de mahkemeden çıkacak neticeye göre seçimler ya tekrarlanır ya da devam ettirilir.” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ BELEDİYESİ'NİN ALACAĞI KARARA SAYGI DUYACAĞIZ

Mahkemenin ve Elazığ Belediyesi'nin alacağı karara saygı duyacaklarını dile getiren Başkan Koca, “Mahkemenin vereceği karara bizim nasıl boynumuz kıldan ince ise Elazığ Belediyesi'nin ve tarafların da bu karara riayet edeceğini düşünüyoruz. Elazığ Belediyesi'nin alacağı karara saygı duyacağız. Seçimi yenilerlerse devam ederiz.  Yenilemezlerse yine çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu konuyu saygıyla kamuoyuna duyuruyoruz.” Dedi.