Ak Parti''de Değişim Başlıyor(muş)! 

31 Mart yerel seçimlerinden istediği sonucu alamayan AK Parti'de değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesi bekleniyordu.

Ak Parti''de Değişim Başlıyor(muş)! 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerden sonra katıldığı parti toplantılarında 'Bayrak değişimine' gidileceğini açıklamasına rağmen, şu ana kadar parti üst yönetimine ilişkin herhangi bir adım atmadı. Erdoğan'ın, parti üst yönetimi yerine, değişim sürecini teşkilatlardan başlatılması görüşünde olduğu belirtiliyor.

Bu kapsamda, Rize, Adıyaman ve Batman il başkanları istifa etmişti. Önümüzdeki günlerde hız kazanacak değişim sürecinin teşkilatlardan başlanmasına parti içinde itiraz edenler de bulunuyor. Ancak, il ve ilçe bazında değerlendirmeleri tamamlama aşamasına gelen AK Parti yönetimi, değişimin tabandan tavana doğru ilerlemesinin teşkilatları canlı tutacağı görüşünde.

Bu nedenle önümüzdeki günlerde birçok teşkilatın istifası istenilecek. Hatta yerlerine getirilecek isimler için bile çalışmalar başladı.

Ak Parti yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile kongre takvimi ile ilgili alternatifli formüller hazırlamıştı. Kongrenin üst yönetim kadrosunun dayatmasıyla 2025 yılı içinde yapılmasının daha doğru olacağı sonucuna varılmış, ancak bu süre içinde il ve ilçe başkanlarından başlayarak değişim sürecinin başlatılması kararlaştırılmıştı.

2025 yılında yapılması planlanan kongreye kadar, teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedefleyen AK Parti yönetimi, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atanacak isimler için de detaylı bir çalışma yapıyor. Erdoğan'ın da teşkilatlara getirilecek yeni isimler hakkında 'güvendiği isimlerle ve fikrine önem verdiği yakın dostları' ile bizzat değerlendirme yaptığı ifade ediliyor.

Ancak illerde yapılan değişiklikler ile “tabandan-tavana” olacak bir değişim aslan tabanı memnun etmeyecek ve sandığa gitmeyen kırgın seçmeni geri getirmeyecektir.

Değişimin tavandan başlayıp tabana yayılmasıyla Ak Parti toparlanabilirdi. Ancak seçim yenilgisinin asıl müsebbibi olan tavanın değişmesi yerine sözde ve göstermelik il teşkilatlarının değiştirilmesi, Ak Parti için zaman ve seçmen kaybından öte bir fayda sağlamayacaktır.

Tabanın ve kırgın partililerin sandıkta verdiği mesaj, Genel Merkez üst yöneticilerin değişmesine yönelik bir mesajdı. Bunu bildikleri, gördükleri ve duydukları halde il teşkilatlarını günah keçisi ilan edip yapılacak değişikliklerle tabanın gazı  alınmak isteniyorsa yanlış yapılıyor demektedir. 

Evet, seçmenin ciddi ve köklü bir değişim talebi var. Ancak bu değişimin tepe yönetimde beklendiğine dair öne çıkan net bilgiler de var. 

Değişim yukarıdan aşağıya olmadığı takdirde Ak Parti irtifa kaybetmeye devam edecektir. Tabandan tabana yapılacak bir değişim de göz boyamaktan öteye geçmeyen ve seçmende herhangi bir heyecan ve umut oluşturmayan  nafile adımlar olacaktır.

Ne yazık ki tabanın değişmesini istediği ve her türlü nimete çöreklenmiş bu üst kadro, değişimin tabandan tavana olması yönünde Erdoğan’ı yine aldatıyorlar. Umarız Erdoğan bu kez aldanmaz.